A Karib tenger szivében található Dominikai Köztársaságot Kolombusz Kristóf fedezte fel több, mint 500 éve. Kuba után Dominika legnagyobb sziget a Nagy Antillákon. A sziget kétharmada a Dominikai Köztársaság, egyharmada a sziget nyugati részén található Haiti. Az igazi trópusi paradicsom klímája egész évben alkalmas pihenésre, a fehér, cukor finomságú homokkal borított partok, a karibi konyha változatos ízvilága a helyiek barátsága és természetesen a karibi zene, a merenge ejti rabul az idelátogatókat.

Teljes név: Dominikai Köztársaság
Főváros: Santo Domingo
Lakosság: mulatt 60%; spanyol származású kreol 28%, néger 12%
Vallás: 95% római katolikus
Hivatalos nyelv: spanyol, de sok helyen beszélnek angolul és a legtöbb szállodában németül is.
Pénznem: Dominikai Peso. A dominicai peso be- és kivitele is tilos.
Vízum: belépéskor turista kártya kiváltása kötelező, amelyért 10 USD összeget kell fizetni. Az útlevélnek a hazautazást követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépéskor 10 USD kilépési illetéket kell fizetni.
Időeltolódás: -5 óra
Éghajlat: trópusi éghajlat, a száraz időszak novembertől májusig tart, de rövid ideig tartó trópusi esőkre folyamatosan kell számítani.
Elektromos áram: 110 V adapter szükséges.


:: Punta Cana ::

Kétségkívül a Karib-tenger legszebb strand-szakaszai közé tartozik. A kb. 40 km hosszú, finom, szinte vakítóan fehérhomokos part látványától szinte eláll a lélegzetünk. Az idilli természetben, a végtelen pálmafákkal és trópusi növényekkel övezett keleti parton biztosan kellemesen fognak nyaralni és kikapcsolódni. A tengerparti nyugalmat elhagyva a szállodakomplexumokban számtalan sport- és szórakozási lehetőség közül választhatnak. Busztranszfer Punta Cana-ból, kb. 1 óra.

Autóbusz bérlés  |   Belföld  |   Külföld  |   Információk  |   Kapcsolat  |   Impresszum  |  ©Théta Utazási Iroda 2019