A Maláj-félsziget és Ausztrália között, az Egyenlítő két oldalán elterülő hatalmas szigetvilág nagyobb része alkotja az Indonéz Köztársaságot. A 13600 szigetből álló ország területe hússzor akkora mint Magyarország. Bali, Lombok, Madura, Timor mellett a közepes nagyságú szigetek közé tartozik, a több ezer apró szigetecske közül csupán 6000-nek van állandó népessége.
Bali az Istenek szigete, lenyűgöző, felejthetetlen és megragadó. Kedveltségének titka leginkább klímájában, a helybeli hinduk barátságos mivoltában és lenyűgöző kultúrájában található. A keleti kultúra számtalan régi emlékét kereshetjük fel, s pompázatos díszbe öltöztetett ünnepek szemtanúi lehetünk nap mint nap.

Teljes név: Indonéz Köztársaság
Államforma: Köztársaság
Főváros: Jakarta
Hivatalos nyelv: Bahasa Indozesia (indonéz)
Pénznem: Rúpia, az árfolyam folyamatosan ingadozik 1USD= 8.600-12.000 között.
Vízum: Magyar állampolgárok Denpasar repülőterén a belépéskor válthatnak vízumot, amelynek ára 25.-USD. A vízum kiváltásához szükséges, hogy az útlevélben legyen 1 teljesen üres oldal, továbbá, hogy az útlevél az ország elhagyását követően további 6 hónapon keresztül még érvényes legyen.
Az országból való kilépéskor további 100.000.- IDR kilépési illeték megfizetése is szükséges, amely összeg kizárólag a helyi pénznemben fizethető. Kilépési illetéket kell fizetni abban az esetben is ha belföldi járattal egy másik szigetre utazunk, ennek összege 30.000.- IDR.
Vallás: mohamedán 90%, keresztény 5%, hindu, budhista 3%
Népek: indonéz (maláj), jávai, kínai
Időeltolódás: +6 vagy 7 óra (téli vagy nyári időszámítástól függően)
Időjárás: Bali szigetre a monszun éghajlat jellemző, amelyben 2 évszakot különböztetünk meg. A száraz évszak júniustól augusztusig tart, az esős évszak decembertől márciusig. A köztes hónapokra a változó időjárás jellemző. A száraz évszakban valóban kevés a csapadék, száraz meleg idő van. A levegő páratartalma 60-65%. Az esős évszakban sok a csapadék, de ez elsősorban a hegyvidéki területekre érvényes. Bali sziget déli részén - itt találhatóak a szállodák - még az esős évszakban is lényegesen kevesebb a csapadék, de a levegő páratartalma akár 90%-ra is növekedhet.
Repülőjáratok: a megadott árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák. Az indulási napok tetszőlegesen megválaszthatóak, lehetőség van budapesti vagy bécsi indulásra.
Az alábbiakban tájékoztató árakat adunk. Minden kérésre konkrét ajánlatot készítünk.
Helyi képviselet: magyar nyelvű assistencia, felár ellenében a csomagban szereplő kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel is foglalhatóak, ingyenesen angol vagy német nyelvű vezetés igénybevétele lehetséges.

Üdülőhelyek és strandok

A sziget keleti részén található Sanur, tengerpartja az egyik legkellemesebb az üdülőhelyek közül. Kiváló a vizisportok kedvelőinek és a búvároknak is, hangulatos bárok, vendéglők színes boltok tarkítják utcáit.
Bali egyik legnagyobb üdülővárosa Kuta, itt található a legtöbb bevásárló központ, étterem, bár, szórakozóhely. A sziget délnyugati oldalán található 3 településből nőtte ki magát összefüggő 8 km hosszú tengerparti üdülőközponttá.
Nusa Dua a sziget déli részén található, a béke és nyugalom partja, zárt üdülőparkokkal szinte kizárólag 5* kategóriájú szállodákkal. Bali legzöldebb, legjobban ápolt, elegáns üdülőterülete.
Autóbusz bérlés  |   Belföld  |   Külföld  |   Információk  |   Kapcsolat  |   Impresszum  |  ©Théta Utazási Iroda 2019